
Nasza pierwsza restauracja powstała w 2012 roku w Toruniu przy ul. Mostowej. Obecnie, z dumą zapraszamy również do dworu Artusa na urokliwym toruńskim Starym Rynku, a także do serca Bydgoszczy, przy malowniczej ulicy Długiej. To dla nas zaszczyt otwierać nasze drzwi i dzielić się z Państwem naszym kulinarnym doświadczeniem.



W naszym menu znajdziecie Państwo tradycyjne kreolskie potrawy takie jak aromatyczne gumbo i jambalaya, delikatnie przyprawione kokosowe etouffee, kremowy chowder oraz chrupiący pirogue. W naszych kompozycjach często spotkają się Państwo z egzotycznymi dla polskiej kuchni składnikami, jak: okra, maniok, suszone ziemniaki, sos Luizjana oraz mieszanka przypraw "blackening".

Metoda kulinarna o nazwie "blackened" polega na obfitym oprószeniu mięsa, ryb lub owoców morza tą wyjątkową przyprawą, by następnie poddać je procesowi grillowania, smażenia lub pieczenia, w wyniku którego zachodzi proces "poczerniania". Nadaje to potrawom niepowtarzalny odcień brązowo-czarny oraz co ważniejsze, wyjątkowy smak.
W naszym menu znajdą Państwo przykłady tej techniki kulinarnej, w takich potrawach jak łosoś w stylu blackened, kurczak po karaibsku czy stek luizjana.



Słowo "barbecue" wywodzi się prawdopodobnie z indiańskiego terminu "barbacoa", które opisywało ceremonię powolnego pieczenia mięsa nad żarzącymi się węglami. To właśnie długotrwałe procesy pieczenia odgrywają kluczową rolę w tworzeniu prawdziwego BBQ, nadając mu wyjątkową kruchość i pielęgnując soczystość mięsa.
W naszym menu znajdziecie Państwo wyjątkowe specjały, takie jak wolno pieczone żeberka w marynacie sweet BBQ oraz wolno pieczoną karkówkę wieprzową w sosie Kentucky Bourbon BBQ.

Sekretem naszych steków jest proces sezonowania, który polega na dojrzewaniu mięsa, nadając mu nie tylko odpowiednią kruchość, ale także niepowtarzalny aromat. Sezonujemy dla Państwa wołowinę pochodzącą wyłącznie ze szlachetnych ras mięsnych takich jak Hereford, Red Angus czy Limousine. Przez ponad 14 dni pielęgnowania i sezonowania, steki nabierają niezwykłej kruchości, wyjątkowego smaku oraz charakteru.
W naszym menu prezentujemy również steki podawane na rozgrzanym do ponad 300°C kamieniu wulkanicznym, co pozwala naszym Gościom osobiście decydować o stopniu idealnego wysmażenia. Ta interaktywna forma serwowania stanowi prawdziwą ucztę dla zmysłów.



Dla miłośników wołowiny, proponujemy niecodzienną interpretację - nasz burger bez tradycyjnej bułki. JEGO WYSOKOŚĆ BURGER składa się z dwóch burgerów wołowych, pomiędzy którymi zagościły skomponowane dodatki, tworząc harmonijny smak. Nie zapominamy także o naszych Gościach, którzy wybierają alternatywne smaki. Dla wegetarian przygotowaliśmy unikalnego burgera z chrupiącymi boczniakami, które zaskoczą podniebienia.