Luizjana, Bydgoszcz
Do wszystkich steków podajemy gorący kamień wulkaniczny, który pozwala podkreślić
idealny smak mięsa i dłużej utrzymać jego odpowiednią temperaturę.
Do każdego steka serwujemy masło ziołowe w cenie.
Pozostałe dodatki dostępne są oddzielnie.
1.
Brazylijski stek z rostbefu
Rostbef to mięsisty stek o zwartej strukturze, z idealnym balansem między mięsem a tłuszczem. Brazylijski rostbef wyróżnia się grubszą warstwą tłuszczu na zewnątrz, która znacząco wzmacnia soczystość i intensywność smaku mięsa
200g 59 zł / 250 g 72 zł / 300 g 85 zł
200g 59 zł / 250 g 72 zł / 300 g 85 zł
2.
Filet mignon (170 g)
Filet mignon to delikatny stek z polędwicy wołowej, ceniony za swoją niezwykła miękkość i subtelny, lekko maślany smak. To jeden z najchudszych i najbardziej wykwintnych kawałków mięsa.
- stek na kamieniu (sam usmaż swoje mięso i zdecyduj o stopniu jego wysmażenia)
- stek na kamieniu (sam usmaż swoje mięso i zdecyduj o stopniu jego wysmażenia)
82 zł
3.
Szlachetny rib eye steak
Stek z antrykotu z mięsa szlachetnych ras takich jak Hereford, Red Angus czy Limousine, charakteryzuje się soczystością i marmurkową strukturą. Delikatne przerosty tłuszczu doskonale balansują intensywność smaku, nadając stekowi wyjątkową kruchość oraz pełnię wołowego aromatu. Sezonowanie dodatkowo wzbogaca jego głęboki, wyrazisty smak
300 g 107 zł / 350 g 122 zł / 400 g 137 zł
300 g 107 zł / 350 g 122 zł / 400 g 137 zł
4.
New York Steak (500 g - 700 g)
100 g / 28 zł
Nasz New York Steak to mięsisty i bardzo aromatyczny rostbef z kością, który charakteryzuje się niezwykłą kruchością i zwartą strukturą. Posiada idealny balans między mięsem a tłuszczem.
Nasz New York Steak to mięsisty i bardzo aromatyczny rostbef z kością, który charakteryzuje się niezwykłą kruchością i zwartą strukturą. Posiada idealny balans między mięsem a tłuszczem.
5.
Tomahawk steak (900 g - 1300 g)
100 g / 29 zł
Ogromny antrykot z kością w kształcie indiańskiego topora, charakteryzuje się marmurkowatą strukturą i soczystością. Odpowiednie przerosty tłuszczu nadają mu głęboki i pełny smak.
Ogromny antrykot z kością w kształcie indiańskiego topora, charakteryzuje się marmurkowatą strukturą i soczystością. Odpowiednie przerosty tłuszczu nadają mu głęboki i pełny smak.
6.
Dodatki do steków
Frytki stekowe 11 zł
Pieczone ziemniaki 11 zł
Puree truflowe z prażonymi migdałami 13 zł
Pieczone bataty z masłem ziołowym 15 zł
Grillowane warzywa 13 zł
Pikantny coleslaw 13 zł
Sałatka cezar 15 zł
Sałatka winegret 13 zł
Grillowana kukurydza w stylu blackened 13 zł
Pieczone ziemniaki 11 zł
Puree truflowe z prażonymi migdałami 13 zł
Pieczone bataty z masłem ziołowym 15 zł
Grillowane warzywa 13 zł
Pikantny coleslaw 13 zł
Sałatka cezar 15 zł
Sałatka winegret 13 zł
Grillowana kukurydza w stylu blackened 13 zł
7.
Sosy
Chimichurri 5 zł
Sos pieprzowy 5 zł
Sos whisky 5 zł
Sos BBQ 5 zł
Sos z sera Blue 5 zł
Sos pieprzowy 5 zł
Sos whisky 5 zł
Sos BBQ 5 zł
Sos z sera Blue 5 zł