Luizjana, Bydgoszcz
1.
Luizjana stek
Stek z rostbefu (200 g*) w stylu blackened z sosem whiskey, podany z warzywami z patelni i frytkami stekowymi (520 g)
78 zł
2.
Imperial stek
Stek z rostbefu (300 g*) z przyprawą kreolską serwowany na rozgrzanym kamieniu wulkanicznym, podany z grillowanymi warzywami, pieczonymi ziemniakami z rozmarynem oraz z sosami: z zielonego pieprzu i Chimichurri (820 g)
- stek na kamieniu (sam usmaż swoje mięso i zdecyduj o stopniu jego wysmażenia)
- stek na kamieniu (sam usmaż swoje mięso i zdecyduj o stopniu jego wysmażenia)
95 zł
3.
Filet mignon stek
Wyjątkowo krucha i delikatna polędwica wołowa (170 g*) serwowana na rozgrzanym kamieniu wulkanicznym, podana z pieczonymi ziemniakami, oliwkami, pomidorami i rukolą oraz z sosami: z zielonego pieprzu i Chimichurri (480 g)
- stek na kamieniu (sam usmaż swoje mięso i zdecyduj o stopniu jego wysmażenia)
- stek na kamieniu (sam usmaż swoje mięso i zdecyduj o stopniu jego wysmażenia)
108 zł
4.
Sezonowany stek z antrykotu
Sezonowany stek z antrykotu podany z masłem ziołowym, sosem z zielonego pieprzu, sosem Chimichurri oraz dwoma dodatkami (540g / 580g / 620g):
- pieczone bataty z masłem ziołowym / frytki stekowe
- grillowane warzywa / sałata rzymska z sosem Cezar
300 g* 111 zł / 350 g* 127 zł / 400 g* 143 zł
Nasza sezonowana wołowina pochodzi z hodowli szlachetnych ras mięsnych, takich jak m.in. hereford, red angus czy limousine. Steki sezonujemy przez ponad 14 dni, dzięki czemu zyskują wyjątkową kruchość, smak i charakter.
- pieczone bataty z masłem ziołowym / frytki stekowe
- grillowane warzywa / sałata rzymska z sosem Cezar
300 g* 111 zł / 350 g* 127 zł / 400 g* 143 zł
Nasza sezonowana wołowina pochodzi z hodowli szlachetnych ras mięsnych, takich jak m.in. hereford, red angus czy limousine. Steki sezonujemy przez ponad 14 dni, dzięki czemu zyskują wyjątkową kruchość, smak i charakter.