pl en

ZamknijW tym serwisie wykorzystywane są pliki cookies zbierane do celów statystycznych i wykorzystywane do jego poprawnego działania. Warunki przechowywania i dostępu do plików cookies można zmienić w ustawieniach przeglądarki - niedokonanie zmian ustawień przeglądarki jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.

tagline / smak Nowego Orleanu

Wydarzenia

[Sierpień 13, 2019] Czy Wy też macie nieodpartą ochotę wgryźć się w ten smakowity kąsek ? 😋 W ramach cyklu "Letnie Smaki Luizjany" zapraszamy na: Indyk po kreolsku - pieczone w stylu confit podudzie indyka w indiańskiej marynacie, podane z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem oraz kreolską sałatką z sosem winegret.

Czy Wy też macie nieodpartą ochotę wgryźć się w ten smakowi...
Komentarzy: 2

[Lipiec 12, 2019] Było upalnie, bylo zimno, teraz jest chyba idealnie :). Nasza kolejna propozycja także zdaje się być idealnym połączeniem delikatności ryby, wyrazistości przypraw oraz rześkości salsy. Zapraszamy na Letnie Smaki Luizjany: Sandacza w stylu blackened z salsą na bazie papryczek chili, kolendry, melisy i limonki, serwowany z roszponką i sypkim ryżem.

Było upalnie, bylo zimno, teraz jest chyba idealnie :). Nasza ko...
Komentarzy: 1

[Lipiec 8, 2019] Historia miejsc czasem "uśmiecha" się do nas gdy łączy w dwóch odległych punktach czasu zbieżności takie jak ta. Czy wiecie, że w XIX wieku ulica Mostowa nazywała się Louisenstraße ? Czy to przeznaczenie, że właśnie tutaj powstała restauracja Luizjana ? 😀 Tak na serio, ulicę nazwano Louisenstraße na cześć królowej Luizy Pruskiej. Niemniej, brzmi podobnie 😄 Dobrze znać historię miejsca w którym tworzy się także jakąś historię.

Historia miejsc czasem
Komentarzy: 1

[Czerwiec 6, 2019] Lato przyszło, bez cienia...wątpliwości :). Zaczynamy zatem w Luizjanie kulinarną akcję - Letnie Smaki Luizjany !!! Morsko, cytrusowo, zielono - brzmi latem ?:). Te określenia idealni pasują do naszego dania: Dorsz Beurre Blanc Dorsz pieczony z solą cytrusową, podany z aksamitnym sosem Beurre Blanc, zielonymi szparagami i lekko czosnkowym puree. Zapraszamy !!!

Lato przyszło, bez cienia...wątpliwości :). Zaczynamy zatem w ...
Komentarzy: 4

[Maj 21, 2019] Kreolskie Kuchnie Świata !!! Daleko mamy do Peru, daleko nam do domów peruwiańskich rodzin, które zasiadają do obiadu. W Luizjanie będzie dużo bliżej :). Przedstawiamy Wam narodowe danie Peruwiańczyków: Aji de Gallina Klasyczne peruwiańskie danie z piersi kurczaka w pikantnym sosie z orzechami włoskimi podane z białym ryżem oraz sałatką kreolską z pieczonymi ziemniakami, oliwkami i gotowanym jajkiem

Kreolskie Kuchnie Świata !!!

 
Daleko mamy do Peru, daleko nam ...
Komentarzy: 1

[Kwiecień 19, 2019] Uprzejmie informujemy, że w okresie świątecznym restauracja Luizjana będzie otwarta: 19.04.2019 (piątek) 12:00-23:00 20.03.2019 (sobota) 12:00-21:00 21.04.2019 (niedziela) - zamknięte 22.04.2019 (poniedziałek) 13:00 - 21:00 Życzymy samych pyszności na świątecznych stołach oraz nieustająco błękitnego nieba 😃🌞 .

...
Komentarzy: 1

[Kwiecień 16, 2019] Kreolskie Kuchnie Świata !!! W naszym cyklu przedstawiamy peruwiański Chowder. Czy równie smaczny jak nowoorleański ?. Odpowiedź czeka w Luizjanie. Wśród składników zupy znajdziecie wielkanocny akcent. Tak się niezamierzenie miło złożyło :) CHOWDER CHUPE DE CAMARONES Peruwiański chowder z owocami morza, kukurydzą, ryżem, ziemniakami i jajkiem.

Kreolskie Kuchnie Świata !!!

W naszym cyklu przedstawiamy peruw...
Komentarzy: 1

[Marzec 22, 2019] Kreolskie Kuchnie Świata !!! Opuszczamy Dominikanę i kierujemy się do kulinarnej stolicy Ameryki Łacińskiej - Peru. Różnorodność i atrakcyjność kuchni tego kraju wynika ze zróżnicowania terenu (ocean, góry, dżungla), a co za tym idzie, dostępu do wielu składników najwyższej jakości. Peruwiańczycy uważają jedzenie za najważniejszą z aktywności człowieka :). Czy wiecie, że Peru jest "ojczyzną" ziemniaka ? Rozpoczniemy od: CARAPULCRA CON YUCA Peruwiański gulasz z karkówki wieprzowej, suszonych ziemniaków, masła orzechowego i pikantnej pasty z papryczek aji, posypany prażonymi orzechami ziemnymi, podany z lekko pikantnymi, chrupiącymi plackami z manioku i sałatką. Już wkrótce: CHOWDER CHUPE DE CAMARONES AJI DE GALLINA

Kreolskie Kuchnie Świata !!!

Opuszczamy Dominikanę i kierujemy...
Komentarzy: 3

[Luty 26, 2019] Kreolskie Kuchnie Świata !!! Rozkoszując się pięknem Dominikany patrzymy na zachód, w stronę Kuby, i zapraszamy na: Ropa Vieja z maniokiem i platanami Typowe danie kubańskie w wersji dominikańskiej - długo duszona wołowina z cebulą i papryką podana ze smażonym maniokiem i platanami

Kreolskie Kuchnie Świata !!!

Rozkoszując się pięknem Dominik...
Komentarzy: 1

[Luty 9, 2019] Taką oto pyszność przygotowaliśmy na Walentynki dla wszystkich darzących :). Smażone lody waniliowe w chrupiącym cieście z Oreo podane z delikatnym kremem mascarpone, czekoladą i marcepanową wiśnią, serwowane z lampką Prosecco Treviso Extra Dry skosztujecie u nas także 15-17.02.

Taką oto pyszność przygotowaliśmy na Walentynki dla wszystkic...
Komentarzy: 4

Chcesz poczuć smak kuchni kreolskiej? Zapraszamy do toruńskiej lub bydgoskiej Restauracji Luizjana na smaczne lunche, obiady i kolacje w klimatycznych wnętrzach i przy nastrojowej nowoorleańskiej muzyce.

+48 790 220 210+48 666 656 868ToruńBydgoszcz