pl en

ZamknijW tym serwisie wykorzystywane są pliki cookies zbierane do celów statystycznych i wykorzystywane do jego poprawnego działania. Warunki przechowywania i dostępu do plików cookies można zmienić w ustawieniach przeglądarki - niedokonanie zmian ustawień przeglądarki jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.

tagline / smak Nowego Orleanu

Wydarzenia

[Maj 24, 2018] Coraz bliżej lata, coraz bliżej morza :) Zapraszamy na: Arroz Negro - krewetki i krążki kalmara przygotowane na maśle czosnkowym z dodatkiem pomidorów koktajlowych, podane na czarnym risotto z naturalnym atramentem z kałamarnicy.

Coraz bliżej lata, coraz bliżej morza :)

Zapraszamy na:

Arroz...
Polubień: 0, Komentarzy: 3

[Maj 11, 2018] Drodzy Goście Luizjany. W Dworze Artusa otworzyliśmy nową restaurację, która zachwyci Was nie tylko klimatycznym wnętrzem, ale również nietuzinkowym jedzeniem. Czerpiemy inspiracje z kuchni całego świata. Marynujemy w autorskich marynatach, wolno pieczemy, również w stylu confit, ale przede wszystkim grillujemy i wędzimy w stylu BBQ. Wszystkich koneserów burgerów zaskoczymy szarpaną wieprzowiną i boczniakami. Zapraszamy do spróbowania nowych smaków :)

Czerpiemy inspiracje z kuchni całego świata. Marynujemy w autor...
Polubień: 0, Komentarzy: 25

[Maj 9, 2018] Nasz Szef Kuchni zaleca: - jedna porcja Kurczaka Creole w przypadku braku smaku, powtarzać dla przyjemności 😉 Zapraszamy do Luizjany na: Grillowane mięso z udka kurczaka w pikantnej kreolskiej przyprawie z sosem pomidorowo-ziołowym, podane z domowymi frytkami z batatów i sałatką.

Nasz Szef Kuchni zaleca:

- jedna porcja Kurczaka Creole w przypa...
Polubień: 0, Komentarzy: 0

[Kwiecień 28, 2018] Nasi Drodzy luizjańscy Goście, spieszymy poinformować, że znakomite kreolskie danie - Etouffee, na stałe zagościło w naszym menu. Będziecie mogli cieszyć się jego wyjątkowym smakiem bez żadnych zahamowań 😊 Zapraszamy nieustająco na: Ettouffee z owocami morza Krewetki i kalmary w tradycyjnym sosie nowoorleańskim przygotowanym na bazie roux, okry, mleczka kokosowego i warzyw, podawane z ryżem i roszponką Etouffee z kurczakiem i kiełbasą chorizo Pierś z kurczaka i pikantna kiełbasa chorizo w tradycyjnym sosie nowoorleańskim przygotowanym na bazie roux, okry, mleczka kokosowego i warzyw, podawane z ryżem i roszponką

Nasi Drodzy luizjańscy Goście,

spieszymy poinformować, że zn...
Polubień: 0, Komentarzy: 0

[Kwiecień 13, 2018] Delikatna ryba, wyraziste przyprawy i orzeźwiająca salsa - brzmi znakomicie, a jak smakuje !!! 😀 Zapraszamy na: Sandacza w stylu blackened z salsą na bazie papryczek chili, kolendry, melisy i limonki, serwowany z roszponką i sypkim ryżem.

Delikatna ryba, wyraziste przyprawy i orzeźwiająca salsa - brzm...
Polubień: 0, Komentarzy: 0

[Marzec 29, 2018] Uprzejmie informujemy, że w okresie świątecznym restauracja Luizjana będzie otwarta: 30.03.2018 (piątek) 12:00-23:00 31.03.2018 (sobota) 12:00-21:00 01.04.2018 (niedziela) - zamknięte 02.04.2018 (poniedziałek) 13:00 - 21:00 Życzymy samych pyszności na świątecznych stołach :)

...
Polubień: 0, Komentarzy: 0

[Marzec 13, 2018] Cztery Smaki Gumbo !!! Zapraszamy na Gumbo w czterech odsłonach. Tą wyjątkową, najbardziej klasyczną z zup kuchni Cajun, można zjeść w naszej restauracji z wybranym dodatkiem: smażoną mieloną wołowiną, małżami i krewetkami z patelni, rwaną wieprzowiną w sosie BBQ lub mięsem z udka kaczki pieczonej w stylu confit. Gumbo kręci jak mambo :) Gumbo - Tradycyjna lekko pikantna zupa cajunska z okrą, warzywami, na bazie Roux.

Cztery Smaki Gumbo !!!

Zapraszamy na Gumbo w czterech odsłonach...
Polubień: 0, Komentarzy: 4

[Marzec 8, 2018] Tulip(i)anowe życzenia dla Wszystkich Pań 😀 Zapraszamy do Luizjany.

Tulip(i)anowe życzenia dla Wszystkich Pań 😀

Zapraszamy do L...
Polubień: 0, Komentarzy: 0

[Marzec 4, 2018] Przedstawiamy Wam przyprawę - Blackening. Ta mieszanka ziół, będąca nieodłącznym składnikiem kuchni kreolskiej, przygotowywana jest przez naszych kucharzy i używana w wielu daniach, które Wam serwujemy. W jej skład wchodzą : papryka, oregano, czosnek, tymianek, pieprz cayenne oraz inne przyprawy. Nadaje ona potrawom charakterystycznego czarnego koloru, stąd nazwa kulinarnej techniki "poczerniania" - Blackened, jej twórcą jest nowoorleański szef kuchni - Paula Prudhome. Na miejscu w naszej restauracji możecie kupić przyprawę i sami dodać trochę "kreolskości" do Waszych domowych potraw.

Przedstawiamy Wam przyprawę - Blackening.  

Ta mieszanka ziół...
Polubień: 0, Komentarzy: 0

[Luty 22, 2018] Nasz Szef Kuchni dobrze radzi, sobie i Wam :). Posmakujcie specjału spod jego noża: Kreolski stek wieprzowy - słusznych rozmiarów marynowany schab, grillowany w stylu blackened, podany na złocistej kukurydzianej polencie z rukolą skropioną ostrym sosem Bayou. Zapraszamy do Luizjany !!!

Nasz Szef Kuchni dobrze radzi, sobie i Wam :). Posmakujcie specja...
Polubień: 0, Komentarzy: 0

Chcesz poczuć smak kuchni kreolskiej? Zapraszamy do toruńskiej Restauracji Luizjana na smaczne lunche, obiady i kolacje w klimatycznych wnętrzach i przy nastrojowej nowoorleańskiej muzyce.

+48 790 220 210+48 666 656 868ToruńBydgoszcz